160206

Το δυσκολότερο πράγμα που έχεις να πετύχεις στις ανθρώπινες σχέσεις είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Να τον καταλάβεις, να τον αμφισβητήσεις, να τον πονέσεις, να τον αντικρούσεις, να τον ενθαρρύνεις και τελικά να τον αγαπήσεις.

 

Δύσκολο πράγμα να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου, αν δεν τον έχεις αποδεχτεί πρώτα. Κι αυτοί τον έχουν αποδεχτεί, αφού πρώτα τον έχουν ακούσει και τον έχουν στριμώξει κάποιες φορές. Γνωρίζουν πως αν οι ίδιοι δεν περνούν όμορφα με τον εαυτό τους, είναι ακατόρθωτο να περνούν καλά οι άλλοι μαζί τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αισθάνεται κανείς άνετα μέσα στο ίδιο του το σώμα, να σέβεται τις ανάγκες του και να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τις ικανοποιήσει. Είναι ιδιαίτερα δημιουργικό να κάνεις κάτι μόνος.

Μπορείς να σκεφτείς όσα δεν είχες το χρόνο ή την ευκαιρία να σκεφτείς, να λύσεις προβληματισμούς, να ονειρευτείς, να επεξεργαστείς ερεθίσματα που δε θα δεχόσουν αν κάποιος άλλος σου αποσπούσε την προσοχή, να χαλαρώσεις, να ανασυγκροτηθείς, να νιώσεις ελεύθερος, να παρατηρήσεις το σύστημα των ανθρώπων γύρω σου και να μάθεις πως οι άνθρωποι όσο περισσότεροι είναι, μπορεί να επικοινωνούν λιγότερο απ’ όσο εσύ μόνος.

Μαρία Παναγιώτου για το pillowfights.gr

Leave a comment